skip to Main Content

Dommer- utviklere passer på dommerne under hele Haslum Cup

En håndballcup skal ikke bare trekke til seg lag, men den trenger også gode dommere. Når det er mange cup’er på samme helg, kan kampen om dommere bli tøff. Anton Sport Haslum Cup har derfor i år satset på dommerutviklere under ledelse av Rolf Erik Eriksen fra Vestre Bærum.

– Tidligere het de observatører, men nå blir de kalt dommerutviklere. Det er et mer positivt ladet navn. En dommerutvikler er tilstede under en kamp for å utvikle dommere, og det gjelder fra de som dømmer de aller minste og helt opp til de som dømmer på elitenivå, forklarer Rolf Erik Eriksen.

Hva ville dere ha dømt i denne situasjonen, spør Rolf Erik Eriksen til dommerne som har møtt opp til pizza og veiledning fredag kveld.

Passer på dommerne

Under årets Haslum Cup skal det spilles 603 kamper, i 13 haller. Cup’en har rekruttert 93 dommere og syv dommerutviklere er under ledelse av Eriksen. Disse skal få med seg 100 kamper i løpet av helgen. En dommerutvikler vil være fast i Eikelihallen hvor de yngste dommerne dømmer. De andre følger opp de som dømmer fra 13 år og oppover.

– Etter pandemien har vi sett en uheldig utvikling på tribunene. Det kan virke som at folk har glemt hvordan man oppfører seg. Derfor er det ekstra viktig at vi passer på de som velger å påta seg dommeroppdrag. De blir ofte stående alene, sier Eriksen. Han synes det er flott at Haslum Cup i år har valgt å investere i et dommerutviklingsprogram under hele cup’en. Det er en ekstra kostnad for klubben, men vil helt sikkert bidra til å bygge cup’ens omdømme til neste år. Det sikrer også at cup’en har kvalifiserte dommere til å dømme juniorkampene.

Pizza og video

Pizza og samtaler for dommerne fredag kveld under årets Haslum Cup.

Fredag kveld ble samtlige dommere under Haslum Cup invitert på pizza og videovisning av ulike kampsituasjoner. Rolf Erik Eriksen er tydelig på at man må begynne å dømme på situasjoner også for de yngste spillerne, men være tydelig i å forklare hvorfor de får gult kort eller en to-minutter. Vi må lære dem til å ikke skape farlige situasjoner, forklarer han til et lydhørt publikum.

Camilla Engelstad og Linda Blankevoort, fra Øvre Romerike og Fjellhamar, har vært håndballdommer i 10 år. De er blant de mer erfarne dommerne som deltok på fredagens samling for dommere. De synes det er et veldig godt tiltak at Haslum har dommerutviklere til stede under cup’en.

– Det er spesielt viktig for de yngste dommerne, både for at de skal få utvikle seg, men også for å skape en viss trygghet, sier Engelstad. Hun sier de hvert år pleier å plukke seg ut noen cup’er før sesongstart for å komme i gang igjen.

– Haslum Cup er en bra cup med mange gode lag og et bra opplegg, derfor valgte vi akkurat denne cup’en denne helgen, sier begge.

 

Back To Top