skip to Main Content

Haslum Cup- trøyer til barn i Kenya

Barn tilknyttet Eco Moyo Education Centre i Kenya løper nå rundt i trøyer fra Haslum Cup. Gaven ble formidlet av Bærums-jentene, Marie Eggen Norløff og Veronika Nyhus, som begge studerer ved NTNU.

Det var i forbindelse med masteroppgaven jentene reiste til en barneskole i Kenya 8. februar i år.

I tillegg til det faglige vi skulle bidra med der nede ønsket vi å fylle koffertene våre med ting som kan gi barna ekstra glede i hverdagen. Skolen har gitt uttrykk for at det alltid er behov for idrettsutstyr, og derfor kontaktet vi dere, skriver Nyhus.

Haslum IL ønsket å donere restlageret av fjorårets Haslum Cup-trøyer, shortser og noen frisbeeplater til et godt formål. Initiativet fra Marie og Veronika passet derfor svært godt, da de sørget for at donasjon kom trygt fram til idrettsglade barn.

Mens Marie og Veronika var der nede arrangerte skolen fotballturnering, og barna ble svært glade for å kunne ta i bruk sine nye drakter.

Barn tilknyttet Eco Moyo Education Centre i Kenya løper nå rundt i trøyer fra Haslum Cup.

 

 

Kutter produksjon av Haslum Cup-trøyer

Haslum Cup kommer ikke til å dele ut trøyer til deltakere fra og med i år. Årsaken er miljøhensyn. Haslum ønsker å være en bærekraftig klubb. Tekstil- og skobransjen står for 8 prosent av de globale klimagassutslippene, og påvirker miljøet både når vi bruker dem og når de lages. 

  • Vi prøver så godt vi kan å ta bevisste miljøvalg. Når vi vet at klesproduksjon er en av verstingene når det kommer til klimagassutslipp, og så mye som 20 til 30 prosent av all mikroplast i havet er fibre fra syntetiske klær, syntes vi ikke det lenger er forsvarlig å produsere opp flere cup-trøyer, sier cupansvarlig Kirsten Charlotte Hernes Hovde.
Back To Top